المقادير: عدد 3 بيضات ملعقة كبيرة زبدة اْو سمنة ملعقة زيت ذرة 3/4 كوب سكر 2 كوب دقيق كيس فانيليا 1/2 كيس بيكنج باودر 1 مج كاكاو خام او نسكويك 3/4 مج لبن بارد 3/4 مج سكر 1/3 مج زيت ذرة ملعقة كبيرة زبدة صفراء او سمنة بلدي مقدار بندق او لوز مطحون خشن
التحضير: 1-نضرب السمنة مع الزيت والسكر لحد ماتبقى كريمى كده
2-نضيف البيض والفانيلا ويضرب جيدا
3-نضرب مكونات صوص الشيكولاته كلها في الخلاط
ناخد مج من المكونات اللي انضربت في الخلاط ونحفظه في التلاجة للتزيين
والباقي نضيفه فوق خليط الكيك
4- نضيف الدقيق المنخول مع البيكنج بودر الي الخليط ويقلب
5- نحضر قالب الكيك بدهنه بالسمن ونبطنه برشه دقيق
6- نضع نصف خليط الكيك في القالب ثم نأخذ جزء بسيط من الصوص الي في الثلاجة ونوزعه علي الخليط
نضيف النصف التاني من الخليط
الطبخ: يسخن الفرن علي حرارة 180 قبل دخول الكيكة بنصف ساعة
تدخل الكيكة الفرن علي درج حرارة عالية لمدة 7 دقايق
ثم تهدي عليها النار لمدة 30 دقيقة
ثم بعد خروجها تترك تبرد ثم نضع عليها الصوص الي احتفظنا به في الثلاجة
ملاحظات: المقادير دي للقالب المفرغ او القالب الصغير بس
لو هتستخدمي كاكاو خام في الصوص اذن تضعي معه كيس فانيلا وتضعي مج كامل سكرا